Header image
 
 

Blekotova pánev

Doba přípravy 40 minut, vhodné k pivu

 

Suroviny:

  • 200 g vepřového masa (plecko, kotlet bez kosti, kýta)
  • 400 g kuřecích prsou
  • 200 g klobásky(maďarského tipu)
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce
  • 4 střední cibule
  • 6 stroužků česneku (vleze i více)
  • 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných
  • 3 lžíce olivového oleje (pokud není,stačí obyčejný,nějaký kvalitnější)
  • 2 chilli papričky nebo lžička chilli koření
  • 1 pórek
  • 1 dl piva
  • strouhaný křen
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava

Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na kolečka, žampiony na kousky, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na jemno. Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, přidáme papriky, žampiony a restujeme ještě tak 3 -5 minut. Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme. Přidáme plechovku fazolí (dle potřeby i s trochou nálevu) a prohřejeme. Okořeníme dle chuti. Podáváme na pánvi ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem. Nejlepší přílohou jsou topinky, hranolky, americké brambory, v nejhorším případě chléb. Dobrou chuť.

  Ziskejte penize za prijem emailu a SMS od ceske spolecnosti