Header image
 
 

Bramborová kaše

Doba přípravy 30 minut, vhodná příloha k masu

 

Suroviny:

  • 1 kg brambor
  • kmín celý
  • sůl
  • máslo
  • 1/2 l mléko
    Alternativně
  • libeček

Příprava

Oškrábeme brambory, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme o hrnce, zalijeme vodou, nasypeme lžičku soli, lžičku kmínu a jestli máme, přidáme libeček (sušeného tak dvě tři lžíce, čerstvého hodně) a pod pokličkou vaříme. Když jsou brambory uvařené slijeme vodu, vybereme velké kusy libečku (stvoly), listy necháme, přidáme dva plátky másla a pod pokličkou necháme rozpustit. Brambory pořádně rozmačkáme na hustou kaši, čím lépe budou rozmačkané, tím je kaše jemnější. Do kaše za stálého míchání  doléváme mléko až do požadované konzistence. Dobrou chuť.

  Ziskejte penize za prijem emailu a SMS od ceske spolecnosti