Header image
 
 

Šopský salát originál

Doba přípravy 30 minut, vhodné jako lehké samostatné zeleninové jídlo i jako příloha

Suroviny:

    • 1/2 kg rajčat
    • 1/2 kg salátové okurky
    • 2 papriky kapie
    • 2 středně velké červené cibule
    • 200 g balkánského sýra
    • sůl
    • olivový olej
    • petržel

    Příprava

    Veškerou zeleninu vyndáme z ledničky delší dobu před přípravou, zelenina v salátu nesmí být studená.
    Nejprve zprudka opečeme celé kapie na grilu (nebojte se černé barvy, opečené necháme odpočinout v uzavřené nádobě). Než se opečou, oloupeme okurku a nakrájíme ji na větší (asi na 1 až 1,5 cm) kostičky. Omytá a očištěná rajčata nakrájíme rovněž na kostky. Červenou cibuli rozkrájíme na dlouhé proužky. Z opečených kapií odstraníme černou slupku, zbavíme je jádřinců, nakrájíme je na menší části a přidáme je k již naporcované zelenině. Vše trochu osolíme a zakapeme olivovým olejem. Přidáme najemno nakrájenou čerstvou petrželku a nakonec lehce promícháme dřevěnou vařečkou. Salát naporcujeme na talíře a na úplný závěr jej posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem. Šopský salát podáváme ihned po jeho přípravě, nenecháváme ho vychladit. Dobrou chuť.

     

  Ziskejte penize za prijem emailu a SMS od ceske spolecnosti